tisdag 21 juni 2011

Overlocksömmar

En overlockmaskin har många roliga sömmar och användningsområden. Tidigare i år hade jag en overlockaktivitet i butiken där jag visade hur man kan använda olika sömmar med andra typer av trådar än vanlig overlocktråd.


Jag har sammanställt mer sömmar och trådar i ett dokument som du kan öppna här.

fredag 17 juni 2011

MultiWave - 5D Design Creator

I en av de nya instruktionsfilmerna på "Learning Center" finns en otroligt fin dam med. Naturligtvis var jag tvungen att brodera henne för att se den fina strukturen. Jag valde att brodera på tunt svart linne för att framhäva hennes kläder och framför allt kjolen - där har jag använt metallictråd.

 Resultatet blev en tavla som nu fint hänger i butiken.

måndag 13 juni 2011

Blågul tygrea - 25 % rabatt på alla blåa och gula tyger

Nationaldagen har redan passerat men veckorna som kommer signalerar mycket blått och gult - både för studenter och framförallt midsommar. Med anledning av detta kommer vi, de kommande två veckorna, ha 25% rabatt på alla gula och blåa tyger. I butiken finns tygerna kategoriserade efter dessa färger, om du söker via webbshopen så är det följande tyger som gäller.
>> Gula tyger
>> Blå tyger
OBS! Vill du beställa via webbshopen så gör din beställning och välj förskottsbetalning så räknar vi om beloppet och återkommer till dig.

måndag 6 juni 2011

Skapa egna märken i 4D och 5D

Det är alltid roligt att skapa egna märken. På min hemsida har jag lagt upp instruktioner för både 4D Embroidery/Extra/Professional och motsvarande för 5D.
Gå till hemsidan och ladda hem instruktioner

onsdag 1 juni 2011

Watercolour - en lek med lappar

Igår hade vi en workshop i butiken där Winnie visade hur man med små lappar kan skapa mönster och toningar med tekniken Watercolor. Alla deltagare fick en liten påse med tillklippta fyrkanter i olika färger.
 Sedan skulle de sortera tygerna i mörka, medium och ljusa högar.
 Det var mycket roligt att se hur aktiva alla var med att lägga pussel med sina tygbitar. Ibland var det svårt att se vilket tyg som var mörkast eller ljusast när man jämförde och till vår hjälp hade vi en kamera och en röd plastbit som heter Ruby Beholder.
 Winnie hade också tagit med sig lite fler tygbitar som alla kunde exprimentera med.
 Till slut så formades det fina färgövergångar från mörkt till ljust.

 Sista övningen var att skifta från mörkt till ljust från ett hörn.