tisdag 30 augusti 2011

Omskyltning i butiken

Nu har jag skyltat om i butiken och hängt upp en ny quilt med tyger från Kaffe Fassett och Phillip Jacobs. Mönstret heter "Magic carpet quilt" är hämtat ur boken "quilt romance" av Kaffe Fassett.
Det är synd att inte de fina färgerna kommer fram så bra på kortet, bifogar även en närbild.

måndag 22 augusti 2011

Väskmönster från Amy Butler

Jag är mycket förtjust i Amy Butlers tyger och när hon gav ut boken Style Stitches som innehåller 26 olika väskmönster så kunde jag inte låta bli att ta in den i butiken.

Jag provade att sy väskan "Teardrop bag" och valde ut följande tyger, i webbshoppen finns alla hennes tyger inlagda.

Här kommer slutresultatet, jag valde att ha Vildona som mellanlägg.

torsdag 11 augusti 2011

Dags för lite julprojekt

Husqvarna har gett ut ett nytt broderkort med julinspiration (Quilting for the Holiday, nr 237).
Igår plockade jag fram några jultyger för att göra mitt första julprojekt för året.

Jag ska göra en löpare som ska ligga på bordet i butiken. Ett block är klart och håller nu på med de resterande blocken som ska vara med.

Broderierna är anpassade till cutworknålarna men det fungerar även att klippa rent manuellt. Klicka på länken för att se en instruktionsfilm om nålarna.
När duken är klar lägger jag upp en bild på den här på bloggen så ni kan se : )

torsdag 4 augusti 2011

Markeringskit från Bohin

Bohin har tagit fram ett markeringskit som består av tre ark överföringspapper och en penna, dessa saker går sedan att köpa separat.


Kopiera det mönster som du vill rita av, rita aldrig av direkt från en bok etc för att pennan går igenom det tunna pappret.

Lägg sedan mönstret på det tyg som du vill överföra till och fyll i samma konturer en gång till. När du är klar håller du bara överföringspappret under rinnande vatten så försvinner det mönster du ritat och du kan använda det till andra motiv,
Tips! Stå upp när du ritar av dina motiv, det är då lättare att hålla pennan rakt så den inte"blöder" ut för mycket och skapar områden med mer färg än nödvändigt.
Markeringsfärgen försvinner från tyget genom att t ex spraya vatten på det.